Back
ПРОДУКТИ
COLLECTIONS
КАФЕ
КАФЕ МАШИНИ И КАФЕВАРКИ
ИСТОРИИ ОТ LAVAZZA
Симоне Дзанони Симоне Дзанони

СИМОНЕ ДЗАНОНИ: ФЕРМАТА В ЯСТИЕ СЪС ЗВЕЗДА МИШЛЕН

От екипа на Lavazza 2/3 минути

Нашият посланик, произхождащ от Сало (в провинция Бреша) и завинаги свързан с корените си, Симоне Дзанони е извор на идеи, инициативи и творчество. Страстта му към готвенето възниква в най-ранното му детство, през времето, прекарано с баба му във фермата, където научава колко важни са автентичните и здравословни съставки.

Веднага след като завършва обучението си, той заминава за Обединеното кралство, за да усъвършенства кухнята си. От 1997 до 2001 г. той е шеф в ресторант Aubergine в Лондон и благодарение на таланта си успява да си извоюва незаменима роля там. 

Симоне Дзанони и Lavazza

Двете амплоа на шеф Дзанони

Шефът има два различни бизнеса: ресторант Le George в Four Seasons Hotel George V в Париж, където печели първата си звезда Мишлен през 2017 г., и голямото му начинание със семеен привкус, Casa Zanoni, онлайн пространството, което създава по време на пандемията с цел да предложи изживяването в ресторанта на всички хора на земята по време на пълното затваряне на света.

За шеф Дзанони кухнята е пътешествие във вкусове, открития и удоволствия, основният елемент на което е страстта. Към това той добавя основната си цел – предлагането на здравословни и споделяеми ястия въз основа на принципите за устойчивост и етика, постигани чрез прилагането на устойчиви практики и инициативи като основна ценност в кухнята. 

Le George, основан на устойчивост

Неслучайно Le George е първият хотелски ресторант в Париж, който се отказва от бутилираната вода, заменяйки я с филтрирана вода, и един от първите, които започват да рециклират хранителни отпадъци в сътрудничество с Les Alchimistes – CirculAgronomie, парижка компания, която се занимава с оползотворяването на органични отпадъци. Дори отпадъците от кафе се рециклират в партньорство с френската компания La Boîte à Champignons, която ги използва за отглеждането на полски гъби, използвани като съставка в едно от ястията, сервирани в Le George.

В Le George след хранене се наслаждавате на кафе Kafa Forest с ароматни нотки на фурми, череши и мед. Произведено от първите кафеени растения и отличаващо се с интензивния си и дълготраен вкус, Kafa Forest расте в едноименната етиопска гора и в момента се класира сред най-добрите кафета в света. То се бере на ръка и се суши по естествен начин.

Le George Zanoni

Casa Zanoni – висша кухня, достъпна за всеки

Чрез проекта Casa Zanoni – неговото шоу в Instagram с видеоклипове за готвене и безпогрешен стил на преподаване, шеф Симоне Дзанони предлага завладяващи уроци, в които успява да предаде на интернет обществеността цялата си страст към висшата гастрономия, като прави изкуството на висшата кухня достъпно за всички желаещи. Така той завладява сърцата на клиентите си по целия свят, увеличава онлайн присъствието си и предлага на различни компании виртуални уроци по готвене. Сътрудничеството му с Lavazza от 2015 г. насам е доказателство за това колко невероятно важно е дори днес да продължаваме да популяризираме ценности, като простотата и красотата на традиционното готвене, обединено със съвременността

Casa Zanoni

Обслужване на клиенти

Имате ли нужда от помощ? Проверете раздела с често задавани въпроси или се свържете с нас.

ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН

Наслаждавайте се на автентичното изживяване с Lavazza в нашите магазини.