*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете как да приготвите чиста и ароматна чаша филтърно кафе с автентичния метод V60.
Не го наричайте американско: това филтрирано кафе е по-разредена напитка, с по-малко плътно тяло от еспресото, но много различно от любимото „дълго кафе“ в Съединените щати.
Името V60 идва от 60-градусовия ъгъл и коничната форма на дрипъра. Ако се използва правилно, може да произведе много чиста чаша кафе и може да подобри ароматите на любимия ви бленд.
Произходът на този метод може да се проследи до 1908 г., когато Мелита Бенц, немска домакиня от Дрезден, използва за първи път лист хартия като филтър за приготвяне на кафе. Този метод обаче е вдъхновен от японската техника за приготвяне на чай.
· Използвайте бленд смляно кафе за филтър
· Поставете коничния хартиен филтър във V60 и го навлажнете обилно с гореща вода, за да загреете V60, както и каната, за да премахнете всякакви миризми на хартия от филтрите.
· Поставете желаната доза във филтърния конус и започнете да наливате.
· Продължете да наливате, докато достигнете желаното съотношение на приготвяне (съотношението между вода и смляно кафе). Приблизително 30 секунди за екстракция от 2/3 минути.