*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
*Lavazza не е свързана, одобрена или спонсорирана от Nespresso
**Nescafè®, Dolce Gusto® и Melody I са търговски марки на трети страни без връзка с Luigi Lavazza S.p.A.
Научете как да приготвите лесен, лек десерт и кафе след вечеря, събрани в едно.
Красотата на този десерт? Всъщност не е нужно да резервирате билет до Сицилия, за да се насладите на автентичния му вкус.
Една от любимите ни рецепти на базата на гранита е гранита с кафе и крем от рикота. Гранита е перфектната базова напитка за създаване на оригинални рецепти с различни съставки, включително кафе.
За да приготвите тази вкусна рецепта, предлагаме да използвате 100% кафе Арабика, като Cereja Passita, бленд с плътен вкус от платото Серадо, с ароматни нотки на мед и шоколад.
Тази невероятна заскрежена рецепта се приготвя много лесно! Пробвайте я!
Кафеварка
Купа
Тел за разбиване
Фурна
500 мл кафе
100 г захар
45 мл вода
½ шушулка ванилия
120 г рикота от краве мляко
30 г пудра захар
4 филийки бриош
1. Пригответе кафето в кафеварка.
2. Поставете захарта и ванилията в тенджера и оставете да заври.
3. Изсипете всичко в купа и приберете във фризера.
4. Разбърквайте с вилица на всеки 30 минути, докато се замрази.
1. Разбийте сиренето рикота с пудра захар с бъркалка до получаване на еднородна смес и охладете в хладилник.
2. Запечете филийките бриош във фурната за 5 минути на 180°С.
Накрая сервирайте гранитата в чаша, гарнирана с една супена лъжица сладка рикота и филийка запечен бриош.
Ако посетите Италия през лятото, особено южната част на Италия, трябва да опитате прочутата гранита. Освежаваща, пикантна и сладка наслада, това е задължителна напитка, особено в горещите дни.